26 Eylül 2013 Perşembe

3 Idiots ile Terapi Etkisi

3 idiots filmi, 3 idiots rancho, 3 idiots raju, 3 idiots farhan, 3 aptal afişi,3 aptal film afişi


Evet evet terapi etkisi, filmi izlerken etrafınıza örülmüş duvarları yıkarak, neyi seviyorsanız onu yapmak isteyeceksiniz. İşinizde zorunluluk duygusuyla  mı çalışıyor, istemediğiniz bir okul mu  okuyorsunuz ? Bu filmi izlemek biraz  tehlikeli olabilir sizin için ya da her şeyin yeni  bir başlangıcı. Korkularınızı ve sistemin size dayattıklarını bir kenara itmeniz, koca bir ömrün peşinden koşulacak hayallerinizin olmadan anlamsızlığının farkına varmanız  için bir fırsat.

Hindistanın en iyi kolejinde, üç arkadaşın başlarından  geçen serüveni konu alan, 2009 yapımı bir Bollywood filmidir Üç Aptal.

3 aptal filmi, rancho, raju, farhan, 3 idiots film sahnesi
Rancho, Raju ve Farhan


Rancho (Aamir Khan) okula geldiği ilk günden itibaren kıvrak zekasısıyla dikkatleri üzerine çeken, tipik öğrenci modelinin çok dışında bir karakter. Koleje mühendisliği büyük bir tutkuyla istediği için gelmiştir, öğrenmeye açtır. Sistem ezberlemeyi öğretmektedir ve Rancho bunu değiştirmek için elinden geleni yapacaktır.

Farhan (R. Madhavan) henüz  doğduğunda  babası onun  bir mühendis olacağına karar vermiştir. Kimse sormamıştır fikrini Farhan'a .Çok sevdiği doğa fotoğrafçılığı yerine mühendislik fakültesinin yolunu tutmuştur sorgulamadan.

Raju (Sharman Joshi)  ise fakir ailesinin tek umududur. Babası felçli , ablası başlık parası bulamadığı için evde kalmış annesi ise dertler içinde bir kadındır. Tüm bunların sorumluluğu Raju'nun hayattaki tüm cesaretini kırmış, tam bir korkağa çevirmiştir onu.

3 idiots, Virus, 3 Aptal
Viru Shastrabudhhi nam-ı diğer Virus
Mühendislik okulunun katı rektörü Virus (Boman Irani) için başarılı öğrenci modeli gördüğünü anlamayan, sorgulamayan ve ezberci bir  profildir. Chatur (Omi Vaidya) da tam biçilmiş kaftandır bu modele. En ön sıraların müdavimi Chatur'un öğretmenler günü konuşması filmde çok güldüğüm sahnelerden biri, o kadar çok var ki :)

3 aptal chatur, chatur silencer ramalingam, 3 idiots silencer
Chatur 'Silencer' Ramalingam


3 aptal, rancho, raju, farhan, virus
Solda Raju ortada Rancho sağda Farhan ve karşılarında Virus

3 Idiots işte bu üç gencin muhteşem dostluğunun  geçtiği aşamalardan dersler çıkaracağımız bir öykü. Sistem eleştirisinin en komik haline ağlatacak bir öykü aynı zamanda.

3 aptal, rancho, raju, farhan



3 aptal, pia,ranço, pia and rancho's love

Virus'un doktor kızı Pia (Kareena Kapoor) ile  Rancho'nun romantik yakınlaşması da filme renk katan içinizi ısıtan unsurlardan biri. 



3 aptal, rancho, pia, 3 idiots pia and ranchos love, zubi dubi zubi dubi


Yaklaşık 3 saat sürmesine rağmen filmi izlerken biran olsun sıkılmadım. Kah gülerek, kah ağlayarak  her anında yoğun duygular yaşadım . Repliklerin ve müziğin harmonisi içinde akıp gitti adeta film. Sonunu görmek için sabırsızlanırken bittiğinde ise biraz daha sürseydi dedirten türdendi :) Benim gibi geç kalanlardansanız hala izlemediyseniz biran önce izlemelisiniz.


-Filmden-

-Bu kadar evham yapma dostum. Al elini kalbibe koy ve de ki ''all iz well'' Köyümüzde yaşlı bir bekçi vardı. Gece devriyelerinde bağırırdı ''all iz well'' biz de huzurlu bir şekilde uyurduk. Sonra bir gece bir hırsızlık oldu ve öğrendik ki meğerse adam körmüş!O ''all iz well'' derdi, biz de güvende hissederdik kendimizi.O gün, bu kalbin ne kadar kolayca korkabildiğini öğrendim. Kandırmanız gerekiyor. Sorun ne kadar büyük olursa olsun, ''all iz well'' diyeceksiniz.

-Bu sorunu çözüyor mu?

-Hayır, ama sorunla yüzleşme gücü veriyor.




3 aptal son sahne, pia,rancho,raju, farhan, chatur



Her şey yolunda olsun :)

İyi seyirler,

Sevgiler.


Yönetmen: Rajkuman Hirani
Oyuncular: Aamir Khan, R. Madhavan, Sharman Joshi, Boman Irani, Kareena Kapoor
Süre:170 dk
Yapım: 2009 Hindistan
Imdb: 8,3

3 Idıots Zubi Dubi :)




 

2 yorum:

  1. çok geçmez ayı bulur tekrar izlemem, belki on belki yirmi kez; hiç sıkmaz, her defasında güldürür :)
    izlemeyenler varsa ben güzel film izledim diyebilmek için önce bu filmi izlesinler mümkünse :)

    YanıtlaSil
  2. Evet kuzum çok beğendim ilk defa izledim ama tekrar izlenecek filmler arasında yerini aldı :)

    YanıtlaSil