2 Aralık 2013 Pazartesi

Bir Tex-Mex Yemeği Fajitas

 Dana Fajitas Tarifi

Sanılanın aksine Meksika  değil de bir Tex-Mex  yemeğiymiş fajitas.  Tex-Mex ise Meksika ve Amerika'nın Teksas bölgesinin kültürel alışverişleri sonrasında ortaya çıkan bir mutfakmış. Her nereye aitse evlerimize de misafir emekten midelerimizin onur duyacağı fajitas tarifimi paylaşıyorum sizlerle :)

Malzemeler

400 gr bonfile
1 adet büyük soğan
1 adet büyük dolmalık sarı biber
2 adet kapya biber veya dolmalık kırmızı biber
2 adet dolmalık yeşil biber
1 diş sarımsak
yeterince zeytinyağ,
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
tuz


Marine İçin

1 soğan
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı köri (isteğe bağlı 1 silme çay kaşığı köri)
kekik, kimyon, karabiber, tuz


Etimizi jülyen (ince şeritler halinde)  doğruyor, marinat malzemelerle derin bir kapta karıştırıyoruz. Buzdolabında en az 6 saat ve en fazla bir gece beklettiğimiz  marine etlerimizi tereyağ ve zeytinyağ eşliğinde ızgara veya tavada  pişiriyoruz.

Bir yandan da  vok tavaya önce soğanları ve şekeri ekliyor ve soğanlar karamelize olana dek pişirmeye devam ediyoruz. Ardından sarımsak ve  biberlerimizi ilave ediyor ve biberler biraz diri kalacak şekilde soteliyoruz.

Servis için sebzelerimizin üzerine yerleştirdiğimiz etlerimizi tabağımıza alıyoruz. Tortilla veya lavaş ekmeği varsa harika olur. İster dürüm şeklinde ister tabakta servis edin. Biberlerin ve etin tabaktaki görüntüsü karşısında mest olduğum için bu güzelliklerin dürümde gizlenmelerine gönlüm razı olmadı.

Not: Yanında salsa sos, avokado ve ekşili soslar servis edilebilir. Ben  tercihimi evdeki malzemelerle basitçe  yapılabilen domatesli  ve yoğurtlu sostan yana kullandım.


Fajitas Tarifi

Dana Fajitas Tarifi

Fajitas Tarifi

Fajitas tarifi



Fajitas Tarifi

Fajitas Tarifi

Mayorka'da Tex-Mex Cactus adlı bir  restoranına gitmiştik  ve adadaki  güzel yemeklerden bazılarını burada  tatmıştık. Restorandaki menü bilgisi için  tıktık 

Mallorca El Arenal Tex-Mex Cactus

Mallorca El Arenal Tex-Mex Cactus

Mallorca El Arenal Tex-Mex Cactus
Tapas con bacon ve Patata horno Ternera
Bu Patata horno Ternera bizim kumpire çok benziyor.Devasal fırınlanmış bir patates içinde et ve garnitür, üzerinde eritilmiş peynir ve tabanda salata. 

Mallorca El Arenal Tex-Mex Cactus


Sizler de evinizde Tex-Mex mutfağına ait bu leziz Fajitas yemeğini kolayca yapabilirsiniz.

Neşeli ve yüzünüzde gülücüklerin eksilmediği bir hafta olsun :)

HASTA LA VISTA!

4 yorum:

  1. Ayy yerim ben senin yemeklerini de gülen yüzünü de :) B post ağzımı sulandırdı çok güzel görünüyor Günnurum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Kuzum teşekkür ederim . Pazartesiye pozitif enerjiyle başlayalım dedim :) Yemekteki renklerin ve gülümsemenin enerjisiyle :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, canım çekti akşam akşam :))

    YanıtlaSil
  4. Canım kardeşim yaparım ben sana :)

    YanıtlaSil